Tekijästä & kontakti

Janne Ojajärvi on musiikin maisteri ja musiikkipedagogi, joka on erikoistunut kansanomaisiin puhallinsoittimiin, erityisesti pitkähuiluihin ja huuliharppuihin. Muusikkona hän työskentelee huuliharpuilla, kosketinsoittimilla, laululla sekä pitkähuilulla. Janne käyttää usein muusikon työssään myös kurkkulaulua, pitkähuilua, munniharppua, lyömäsoittimia, sekä konemusiikin keinoja, sekä konemusiikin keinoja. Janne valmistui Karelia-ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi (AMK) huuliharpunsoittoon suuntautuneena. Janne valmistui vuonna 2019 musiikin maisteriksi Sibelius-akatemiasta pääsoittimenaan huuliharput. Tällä hetkellä hän toimii aktiivisesti mm. yhtyeissä Ojajärvi Blom Ojajärvi, Hurja halla ja Trio Beoir, sekä esiintyy soolona.

Soolo- ja yhtyetyöskentelyn lisäksi Janne on ollut osa erilaisia monitaiteellisia projekteja. Vuonna 2016 sai ensi-iltansa nykysirkusteos Kiven aika, jossa Janne on osa teoksen äänimaailman luovaa kolmihenkistä lauluyhtyettä. Keväällä 2017 esitetyn nykyteatteriteoksen “Karavaani 2017” musiikillisena selkärankana toimineessa yhtyeessä Janne toi oman osansa äänimaailmaan huuliharpuilla, trumpetilla, kurkkulaululla, laululla, pitkähuilulla, munniharpulla ja perkussiosoittimilla.

Taiteellisen työskentelyn lisäksi Janne opettaa huuliharpun ja pitkähuilun soittoa.

Kesällä 2022 julkaistiin Ojajärven kirja ”Pitkähuilu – opas sormireiättömien yläsävelhuilujen soittamiseen ja rakentamiseen”, joka on ensimmäinen suomenkielinen opas pitkähuilunsoittoon.

http://www.janneojajarvi.com

Kuva: Liisa Haapanen

Kontakti: